בניית מקוואות ספא

איך מתחילים תהליך של שיפוץ מקווה? מי אחראי "לדחוף" שיפוץ? ומה יכולות לעשות הטובלות כדי לקדם את התהליך. הכל על טרנד "מקווה ספא", 
גלית גולן, מתכננת ומעצבת מקוואות עונה על כל מה שתרצו לדעת איך לטבול במקווה שהוא גם ספא..
פעם בחודש כל אישה  מקבלת הזדמנות להתחבר לעצמה , לעשות פסק זמן ממרוץ החיים , להתפנק , להרגע, להתחדש ולצפות למפגש מחודש עם בן זוגה . יום הטבילה כולל הכנות, תפילות והתכווננות.
אני מאמינה שמקווה צריך להיות מהודר, מפואר, מפנק ולהשרות תחושה של ספא יוקרתי. המקווה מייצר כוח נשי, כוח משפחתי , כוח לעם כולו וככזה הוא צריך להזמין ולהיות מתאים ליום המיוחל.
מצב המקוואות בארץ משתפר בשנים האחרונות. המודעות גדלה והכוח הנשי דוחף לשינוי .
כאישה ששומרת על מצוות טבילה ,כאדריכלית ומעצבת פנים , מצאתי שתכנון ועיצוב מקוואות זה התחום שנוגע בי מאתגר ומרגש אותי. החיבור של הפרקטיקה , האסתטיקה והוויזואליה- חיבור של הגשמיות והרוחניות עושה את ההבדל ומייצר אצלי חיבור לערכים ולזהות שלי כאישה . 
בשנים האחרונות אני מקדישה את רוב עשייתי לקידום פרויקטים שקשורים לתכנון ועיצוב מקוואות יוזמת בתחום ואף דואגת לתרומות מחו'ל.
איך התחלתי? 
לפני מספר שנים  גיליתי שאבי חלה במחלה .  לרפואתו לקחתי על עצמי לקדם את שיפוץ המקווה בישוב אדם, (המקווה היה במצב מחפיר, מוזנח. אריחים נשרו מהקיר, העיצוב קר ומרחיק נשים רבות מלבצע את המצווה בשמחה אם בכלל)  לצערי אבי נפטר וממש אחריו גם אימי נפטרה והמשכתי את התהליך לעילוי נשמתם. ביחד עם ועד הישוב התחלנו תהליך של בדיקה פנימית בקרב נשים בישוב. משאל שמטרתו להבין מה מפריע להן, מה היו רוצות לשנות. כשהבנתי לאן הרוח נושבת התחלתי לתכנן מחדש, כך שיענה לצרכים הרלוונטיים , בחרתי את החומרים הכי עדכניים, מתוך רצון להביא נשים  שעושות את המצווה מתוך חובה, לבוא מתוך אהבה ושימחה ואלו שזנחו את הטבילה יחזרו בריצה. 
התהליך כלל עבודה מול צוות נשים , כמו"כ מול הבלנית שמכירה יותר מכל את הצרכים והועד המקומי ש"דוחף" את המועצה והמועצה הדתית להיות שותפות למצווה. 
כמובן שהתקציב למקווה מפואר מצריך משאבים מימונים וכאן יש אפשרות לרתום נשים מהקהילה, לעשות פרויקט מימון המונים שפעמים רבות ממש מצליח לגבש את הקהילה כמטרה נלווית. להביא תורמים נכבדים מהארץ ומחו'ל, (אני עובדת מול עמותה שזו תפקידה) .
ב'ה זכיתי לתכנן מס מקוואות חלקם בבנייה , חלקם בסיום תכנון ומציאת תקציבים וחלק מחכים לתחילת בנייה. 
בבנימין קיימים 45 מקוואות תחת המועצה הדתית  שניבנו מאז הקמת ישובי בנימין (עפ"י נתונים שקיבלתי מהמועצה הדתית בבנימין) המקווה הראשון נבנה בעופרה במבנה ישן ששימש קודם לכן את המשטרה הבריטית (וואוו) המקווה הזה נמצא כרגע בתהליכי הכנה לקראת שיפוץ . רוב המקוואות ישנים, ודורשים שיפוץ מן היסוד עם זאת בשל קצב גידול האוכלוסייה יש צורך ודרישה  להקמת מקוואות חדשים.
מקוואות ספא הם ה-דבר, לא עוד פרקטיקה בלבד, הצד הוויזואלי, המפנק מקבל דגש ונשים דורשות ונשים יקבלו! 

הצעות פרגמטיות להנעת תהליך שיפוץ / בניית מקווה:
•    חשוב שתהיה "משוגעת" לדבר , אחת כזאת שתניע , תקדם, תנדנד מול הגורמים הרלוונטיים (ועד הישוב, מועצה דתית, מועצה) אחת כזאת תקים מועצת נשים שתפקידה לקדם את התהליך במישורים השונים.
•    כדאי לערוך מסמך ולהפיץ ברשתות החברתיות . במסמך הפתוח כשאלון אמריקאי למענה ינתן לקהל הנשים אפשרות להעלות את הצרכים, הבקשות וכו'
•    יש לפנות בבקשה חתומה של כמה שיותר נשים לועד הישובי, למועצה ולמועצה הדתית בבקשה לטיפול ולקידום התהלך.
•    יש לפנות למעצבת ולהתחיל תהליך של תכנון ועיצוב ותמחור העלויות. כדאי שהמעצבת תכין הדמיות. אלו ישמשו אתכם בתהליך של קבלת תרומות. 
•    ליצור מנגנון של תרומות ע"י חבירה לארגונים מתאימים. 
•    אשמח לתת עצות ולעזור ככל יכולתי כדי לקדם אתכם אל המטרה 0528255400 גלית גולן

logo בניית אתרים